Periòdic de la classe de 2ESOB

Periòdic de la classe de 2ESOB

dijous, 29 de gener del 2015

LOS NÓRDICOS: Ignacio , Sofía i Lucía

LOCAL

CAMPANYA AL SAB CONTRA LA VIOLÈNCIA MASCLISTA

 Per Lucía Vila





 Els alumnes de 2n ESO B de l'institut de San Antonio de Benagéber, van realitzar unes pancartes contra la violència masclista que s'exhibiren en l'entrada de l'institut. Aquesta activitat  dirigida per Empar Ibáñez, la seua tutora i també professora de valencià, va servir perquè expressaren el que sentien i el que pensaven sobre aquest tema. Ho van fer uns dies abans del dia Internacional de Violència de Génere (25 de Novembre).



També van deixar preparada una altra paret per a la resta d'alumnes que volgueren expressar la seua opinió o escriure petites eslògans: "Tots junts podem contra això!".
 
                              

-----------------------------------------------------------------------------------------

NACIONAL
FEIXISTES DEMANEN "PENA DE MORT" PER A JUNQUERAS

Democracia Nacional Joven omple de pintades la seu d'ERC del Vendrell

Tancar la seu d'Esquerra Republicana (ERC) del Vendrell ha estat objecte d'un atac durant aquest passat pont de la Constitució i la Puríssima. A la façana hi ha aparegut una pintada en què es demana la "pena de mort" pel líder d'ERC, Oriol Junqueras. La pintada, que aquest dimarts encara no havia estat netejada, està signada amb les inicials DJN, de la Democràcia Nacional Joven. El rètol de la seu amb el nom d'Esquerra també ha estat tapat amb esprai, i a sobre s'hi han sobreposat les sigles de la DJN. L'atac, que ja ha estat condemnat per ERC i altres formacions polítiques con EUiA, no és el primer que realitza aquest grup d'extrema dreta. Fa uns mesos tambévan realitzar pintades similars a les seus d'ERC de Cunit i de CiU de Calafell, així com en altres edificis com l'escola Els Cossetans de Cunit.

De fet, els membres d'aquesta formació s'han mantingut molt actius a la província de Tarragona els últims mesos, realitzant diverses accions que fins i tot han promocionat a través del Facebook. Durant el 9-N van entrar en punts de votació com el de Cunit amb banderes espanyoles y proferint insults contra Catalunya.

Sofía  Monedero




-------------------------------------------------------------------------------------
SUCCESSOS

UNA DONA DE 77 ANYS MOR VÍCTIMA D'UNA RIUADA A ASTÚRIES

La trencada d'un canal d'aigua provoca la mort d'una dona major, ferides a tres persones i la destrucció de varies cases i establiments en la localitat d'Arenas de Cabrales, Astúries, el passat 14 de setembre.

Aquest succés va ocórrer a la matinada, conseqüència de la trencada d'unà canal d'aigua que pertanyia a la companyia Eon en la localitat asturiana d'Arenas de Cabrales, a aproximadament 118 km d'Oviedo, capital de la comunitat autònoma. Les conseqüencies d'aquest terrible succés foren, a part dels grans danys que van patir varis edificis a consecuència de les inundacions i desprendiments de terra i roques, les grans ferides causades a un home de 81 anys, a una dona de 79 i al fill de la fallecida, de 55. Tots ells han sigut translladats a l'Hospital d'Arriondas, a aproximadament 65 km d'Oviedo.

Ignacio Jerónimo Peñarrocha
           

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada